2 Läs mer >>
Efter att en somaliskt kvinna och hennes barn blivit utsatta för stenkastning och glåpord vid Kastanjeskolan i Tomelilla bestämde sig elevrådet för att ordna en manifestation i Tomelilla för
gemenskap och tolerans. Det som drabbade kvinnan har uppmärksammats mycket i medierna men polisen i Ystad lade ner fallet, det är dock bra att de har erkänt att de inte gjorde tillräckligt innan de lade ner fallet förra gången och att de ska ta upp fallet igen! Manifestationen var mycket bra och trevlig men fy vad kallt det var! När manifestationen var slut och jag skulle till tåget hade jag ofrivilliga ryckningar i armarna av köld. Det var dock värt att frysa lite för det som manifestationen var för och för att visa att vi var emot det som de här händelserna bar tydliga tecken av. Vi var runt 300 personer på torget i Tomelilla så det var bra att så många slöt upp, det hölls tal och Folkmusik klassen på Österlen folkhögskola spelade två låtar, så det var en trevlig kväll men en bra stämning.

Mina egna tankar om det här kan nog anses lite korta men barn får ofta sina värderingar och åsikter hemifrån, de föds inte som rasister, fascister,nazister vandaler, mobbare etc etc, så hur lär dom sig kasta sten på folk och tro att det är ok? Hur kan folk anse att fler borde följa deras exempel?? Har deras föräldrar kastat sten på sina barn och har de andra själva fått stenar på sig? Det är nästan så att jag önskar att de själva får sånt på sig (öga för öga tand för tand) för är man så dum att man öppnar munnen och slänger ur sig något sånt utan att själv ha fått prova på det, då måste man vara allt bra korkad om man ändå anser att någon annan förtjänar det, jag hoppas verkligen att detta inte misstolkas för NEJ Man ska inte kasta sten på någon oavsett hur personen är klädd, har för religion eller hudfärg, ingen förtjänar att bli stenad! Acceptera, respektera, älska tolerera och ta hand om din syster varifrån i världen hon än kommer och gör det samma med din bror, dina föräldrar, kusiner, mostrar och fastrar, mor och far föräldrar, vi har bara en jord, ett liv
därför flyr vissa för att få behålla sitt och jordens överlevnad är allas ansvar!

Skriv gärna en kommentar till mina tankar!


Manifestation för ...

0 Läs mer >>
En gång i slutet av förra terminen satt jag hemma hos mina vänner Bengt och Huaying och fick då den ljusa idéen att fråga dem om jag fick ta ett foto på ett porträtt av dem som de har på väggen och teckna av det, det var nämligen som om det porträttet kallade på mig, som om det sa: "fotografera mig, teckna mig!" och jag fick tillåtelse! Det var kul att det, att hitta rätt konturer, skuggor, detaljer osv så jag är oerhört tacksam över att jag fick göra det! Visst hade jag lite problem med vissa av detaljerna men jag gav inte upp! Jag ville ha teckningen så likt fotot som möjligt och jag blev nöjd även om det kändes jävligt nervöst med vad de skulle tycka. Jag tror och hoppas fortfarande att jag jag kan bli bättre på att teckna så jag hade nog inte blivit besviken om de sa att de inte gillade porträttet. Jag gav dem porträttet nu ikväll och min nervositet var nästan pinsamt obefogad! De gillade det och jag fick till och med tillåtelse att publicera ett foto av porträttet här på min blogg.
Jag är mycket tacksam och glad för att jag fick göra det här porträttet, det känns bra att ha gjort det som ett steg i min utveckling när det gäller att teckna även om det är foto som jag helst vill syssla med.

Porträtt av Bengt ...

0 Läs mer >>
Igår när jag kom till mina föräldrar för att ta in posten så hade de kommit hem från Indien.
De hade haft det bra och hade med sig lite saker till mig, Jag fick 2st Henna tatueringsstämplar och en en tvål som doftar choklad! Jätte fina saker! Farsan hade någon idé om att vi kunde ha henna tatueringar som projekt vilket jag föreslog för teckningsläraren och till min förvåning tyckte hon om idéen så vi får väl se vad som händer med det, men det är iallafall kul att ha stämplarna!
En av dem föreställer en Kobra och den andra en Tiger!

Indien presenter

0 Läs mer >>
Förra terminen frågade jag en vän på facebook om det var ok att jag tog ett foto som hon hade på sin dotter och gjorde ett porträtt. Jag fick ett godkännande men missade det men tänkte att det nog var ok och det var det ju! Det var ju som om fotot kallade på mig, som det sa "teckna mig det kommer att bli bra!" och det blev det också! Jag slet med det några dagar och visade det sedan för två andra vänner för att få en uppfattning om de kunde se vem det var som jag hade tecknat. Det tog en liten stund men sedan tog han vem det var på ögonen och han trodde att det skulle bli nöjda vilket de blev också, så jag gick hem med det och visade upp det, först för Malin och sedan kom Tess, båda var nöjda med resultatet vilket gjorde mig lättad och glad eftersom jag trots allt kände mig lite osäker p om hon och Malin skulle känna igen henne i teckningen men det gjorde de och först då kändes det bra, som ett av de bästa porträtten som jag någonsin har gjort! Men jag kan nog bli bättre...det återstår dock att se! Ge mig gärna kommentarer om vad ni tycker om teckningen!
Jag tål all slags kritik!!!


Porträtt av Tess

0 Läs mer >>
Idag tog jag hem en relief i lera som jag har gjort i skolan.
Den överlevde hemfärden så när som på att ett morrhår hade lossnat.
Reliefen är ytterligare ett resultat av inspiration från Vesslan som besökte oss i plugget
och jag blev nöjd med resultatet även om kanske kan tycka att den ser lite kort och tjock ut.
Vad tycker ni?

Vesselrelief

3 Läs mer >>
Jag har nog inte så mycket att berätt egentligen, men jag tänkte låta bilderna tala om det mesta.
Morsan fyller 60år nu i Januari och vi firade henne i förväg. Oscar och Anna gjorde en jättegod middag och Anna gjorde dessutom en über syper god chokladtårta som jag tänkte låta inleda den här fotokavalkaden med:

Istappsgaller. Fotot togs hos mormor


Bär i kylan.Den här fick det simpla namnet färgad is...och det finns en till.Färgad is del II..undrar vad färgen beror på!


Den här isbiten tyckte jag såg ut som ett bröst...men det kanske
bara är min fantasi? Jag kallar bilden för Isbröst.
säg gärna vad du tycker att det ser ut som!


Denna konstiga isform har fått en väldigt kort titel, den heter M


Barr i kylig närbild.


Ytterligare ett foto som jag tog hos mormor.


Vaken i vitt, skönt att se lite rörelse i stillhet.


Magiskt ställe...jag tyckte att det såg magiskt ut.


Detta var en iskall solnedgång.. och den får avsluta den
här fotokavalkaden för den här gången men vintern är
ju inte slut än så det kanske kommer fler bilder någon annangång.

Tårta och vinterbi...