1 Läs mer >>
Idag bestämde jag mig för att gå till Lidl och handla. Som vanligt beväpnade jag mig med kameran om jag skulle hitta något att fotografera. Det var ganska kallt ute så först kändes det inte särskilt inspirerande men när jag kom till Norra Promenaden hittade jag några motiv som jag sköt från lite olika vinklar.


Fastfrusna bilder

0 Läs mer >>
När jag gick i högstadiet hade jag inte så många vänner. Men de vänner jag hade var super bra vänner! De var några tjejer som gick i 8an när jag gick i 7an (vi var lika gamla fast jag hade fått börja skolan när jag var 8år istället för 7 eftersom jag inte hade ansetts mogen att börja då). Det var Celestine, Marita och Åsa, ibland var Lee och Paul med oss också men annars var det vi och vi var ett starkt sammans svetsat gäng, som stod upp för varandra osv, hela den här historien kan nog göras hur lång som helst men va fan det är nog bäst att jag kortar ner den lite, annars orkar ni väl inte läsa allt!

Jag gillar nostalgi och jag går gärna tillbaka i nostalgiska tankar när jag tänker på den här tiden, vilket jag gjorde jätte länge efter det att de hade slutat, ett tag hade jag försökt ringa Celestine men misslyckats, jag ville gärna återknyta kontakten med henne eftersom hon var och är en så bra vän
sedan har jag nog lite svårt att säga upp kontakten med vänner även om det finns några som jag har varit tvungen till att göra det med av olika anledningar.

För en tid sedan, jag tror det var förra sommaren lyckades jag hitta henne på facebook så jag skickade en vänförfrågan och hon accepterade, det dröjde dock ytterligare en tid innan vi började chatta och skriva till varandra där, men det var kul! Dels för att vi diskuterade gamla minnen som till exempel att jag bröt benet en gång varje år, dels att vi uppdaterade oss om vad som hänt, vad vi hade gjort osv osv. För några dagar sedan frågade jag om jag kunde få hennes mobilnummer och det fick jag, och så ringde jag idag. Det blev ett långt men trevligt samtal där vi återigen snackade om lite olika saker som skoltiden och våra liv, det kändes annorlunda på något sätt, lite mer personligt att snacka genom telefon än via chat, det är inte fel att chatta men det blir på något sätt
trevligare på telefon! Jag kunde dock inte låta bli att oroa mig över hur mycket samtalet skulle kosta eftersom jag har kontant kort och hade laddat det med 100kr men efter att vi hade avslutat samtalet visade det sig att jag hade hela 88kr kvar att ringa för!!

Jag är mycket tacksam för alla råd och tips som jag har fått av henne och kan jag hjälpa henne någon gång så gör jag det också!


Gammal vänskap rostar...

1 Läs mer >>
Under mitt första år, andra terminen som jag gick på konstskolan Unikum i Tomelilla
på började jag en mask som inte hann bli klar, men jag hade bestämt mig för att den
skulle bli klar så jag lät den ligga till jag skulle börja mitt 2:a år, och nu under andra
terminen på andra året är den äntligen klar! Min Mentos Mask! Det som hände först var
att jag fick lägga mig ner och få huvudet ingipsat, sedan skulle jag klistra fast flera lager
av något färgat papper (det var de med lagrena som inte hann bli klar). Jag började köpa
Mentos och sparade sedan på papprena, om jag skulle få någon idé att göra något av dem
och det fick jag. Jag gjorde först ett lager med små bitar av sönderrivet mentos papper och
sedan klistrade jag fast större bitar på dem, efter det satte Eva in små metall skruvskrokar
som vi satte en bit ståltråd imellan! Jag blev mycket nöjd med resultatet!
Mentos Mask

0 Läs mer >>
I julas tecknade jag ett porträtt av morfar, men det blev inte så bra, så för en tid sedan
på började jag ett nytt porträtt men jag insåg att jag behövde lärarnas hjälp med tips och
råd för att kunna färdigställa det, det jag var mest osäker på i porträttet var ögonen och näsan
retades lite men jag fick god hjälp av Friedas dotter Emma som gav mig råd och tips och visade
hur jag kunde få teckningen så lik fotot som möjligt och jag blev jätte nöjd med det! Jag hoppas att morsan, mina mostrar och mormor också blir det! Det var kul att göra den här teckningen, jag tror att jag ville hedra morfar på något sätt med den eftersom jag har så fina minnen med honom plus att jag saknar honom, b la minns jag att han läste Bilbo - En hobbits äventyr för mig och mina bröder när vi var mindre, det var fina härliga mysiga stunder fyllda av spänning och fantasier! Det var som att man dyrkade honom på något sätt för att han tog sig tid att läsa en så bra bok för oss och jag minns när jag tog promenader i skogen i Småland så brukade jag fantisera om att hitta sådana platser som han berättade om i sagan.


Porträtt Av Morfar