0 Läs mer >>
Inatt har jag sett en annan film på swefilm.com och den här gången blev det en film inom min favoritgenre, skräck!
 
Filmen hette Hansel & Gretel och skulle väl efterlikna sagan, men det fanns ganska många saker som skiljde sig från sagan, b la att det utspelades i modern tid och antalet "barn" och "onda". Häxan var nämligen inte ensam men jag ska nog inte berätta för mycket om själva handlingen mer än att jag tycker att den var lätt att följa med i, ständig dramatik och spänning och något som jag vill ge den pluspoäng för var att det inte kändes som en sådan där film där offren är dumma och går baklänges så att mördaren tar dem, visst det var en del plötsliga oväntade saker men som sagt inte alls på samma sätt i det där klassiska.
 
Det känns alltså som att jag kan rekomendera den här filmen för skräckfilmsentusiaster och jag ger den 7P av 7 möjliga!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hansel & Gretel

0 Läs mer >>
Av min vän Cristina fick jag tipset om en filmsajt och lite tips på filmer. Ett av tipsen var Imaginaerum som jag nu precis har sett.  Jag tyckte att det var en väldigt fint gjord film som berörde och spännande, musiken i filmen var klockren och något som jag tycker att filmen får plus för var att det finska Metal bandet Nightwish var med i den och spelade lite,  kanske hade det kunnat vara lite mer hela låtar och fler men å andra sidan hade det kanske inte stämt så bra i scenerna. Jag är iallafall sugen  på att skaffa mig albumet som bär samma namn som filmen. Kategori mässigt har jag lite svårt att placera den, jag tror det skulle kunna bli en blandning av Fantasy/Drama/Musikal. Man hängde snabbt med i handlingen och det var lätt att följa med genom filmen och det känns som jag varmt kan rekomendera den. Poängmässigt ger jag den 7P av 7 möjliga!

Imaginaerum

1 Läs mer >>
Idag åkte jag till Österlen folkhögskola för att se om jag kunde få tag i en snubbe för att prata med honom om en lista med metal skivor som han har till försäljning eftersom jag är intresserad av att köpa några.

Jag fick inte tag i honom men jag ska maila honom nu ikväll och se om han svarar.

Jag stannade ett tag iallafall och hade det trevligt, lyssnade på en föreläsning om arbetares rättigheter och på några från Afrika linjen som berättade om sin resa som de hade gjort till Afrika och det projektet de hade genomfört också. 

Efter det blev jag bjuden att testa Yxkastning och pilbågsskytte. Det fanns några andra aktiviteter så men det jag fastnade för var det nämnda, det var as skoj även om det inte gick lika bra att kasta yxa som det gick att skjuta.
 
 
 
 

Yxkastning & Pilbågss...