1 Läs mer >>
Idag när jag skulle till stationen (jag hade försovit mig och skulle dessutom ladda mig jojokort) så var det så kallt att det slog gnistor om tågetsledningar! Det var fint att se och jag bestämde mig för att försöka fånga fenomenet på foto, men stressad som jag var för att hinna med bussen hann jag inte ställa in kameran eller koncentrera mig tillräckligt bra och samtidigt försöka fånga tågets rörelse.
Det blev en bild iallafall som jag tyvärr kände mig tvungen att beskära för att gnistan skulle framträda bättre.I skolan strax innan vi slutade tog jag en runda runt skolan och fotograferade lite mer rimmfrost. Tyvärr kände jag mig lite stressad nu med eftersom jag hade min ena väska nere i klassrummet
och ville hinna hämta den innan de andra gick på lunch. Några bilder blev jag ändå nöjd med och min egen favorit är det frusna spindelnätet!Sprak och fruset spin...

2 Läs mer >>
Har egentligen inte så mycket att säga om idag mer än att jag fyndade skivor på loppis idag

Matrix
Mikael Wiehe - 30sånger
Björn Afzelius Bästa vol 1 och 2
Hoola Bandoola band - Ingenting förändras av sig själv (samlingsalbum)
Sash - Trillenium
The Rasmus - Dead letters
Mariah Carey - Emotions

sedan köpte jag också en tripple cd med Cornelis Vreewijk för 79kr.
smasken för en cd samlare som mig!

Kan ju passa på att visa lite av det jag har gjort i skolan också....
Flicka med pärlörhängeGlaserade lerrosorTezcatlipoca - Mörkrets gud hos aztekernaEn av mina mappar i skolan som jag har dekorerat med en bild av
Marilyn Manson

Loppis och lite av mi...

2 Läs mer >>
Igår var det julfest på skolan. Först hade det varit julmat och den trodde jag att jag skulle sprängas av...fast det var nog för att jag åt för mycket....törstig blev jag iallafall och jag lyckades få i mig två tallrika risgrynsgröt senare. Det enda som var skumt och nytt för i år var att det var bords placering
vid julgröts ätandet, så vi hamnade bland lite andra folk än dem från vår klass men det var trevligt och så var det ett litet musikquiz medan vi åt gröten, efter den gick vi till biblioteket för att lyssna och dansa till folkmusik klassen. Jag kunde dock inte stanna särskilt länge på den här julfesten eftersom jag skulle få skjuts av Hasane, det blev en spännande och häftig färd eftersom sikten var ganska dålig pga snöfall men jag kom hem lugnt och säkert iallafall.

Der smaskicher risgrynsgröt mit saftsausen und jordgubbenich
Buuuuuhhäähhh Hugo bländade mig med blixten!
Varför hade han ingen blixvarning för???
Nils Anna
Mona i jättevacker frisyr gjord av Emma

Julfest

0 Läs mer >>
För ett tag sedan tovade jag några troll i skolan.
Den här veckan gjorde jag en liten tillökning till
trollparet som nu är en familj som heter LLORT.Troll LLORT

0 Läs mer >>
Jag har varit hemma från skolan idag också.
Igår kväll och natten till idag kom det något oheligt med mer snö och jag tyckte
inte ens att det var lönt att gå ner till stationen eftersom jag kände på mig att det
skulle vara inställda tåg eller fruktansvärda förseningar, så jag ringde till skolan
och snackade med en ur personalen. Hon förstod mig.

Jag har dock inte gjort så himla mycket idag, det har varit för kallt för att orka och
göra något ute även om jag var ute litegrann
jag tog iallafall några foton och så har julprylarna kommit fram.


Uppdatering av hur fönstret såg ut i morse.

Isbit som stack fram ur snön mot fönstret
Har snöbollar börjat växa på träd???

Ett till snöbollsträd !?!?

Bäst att ta det isigt här...
Fast jag har sett värre istappar än dessa!

Snöbollsträd

0 Läs mer >>
Natten till idag hade jag svårt att somna. Jag låg och lyssnade på nyheterna om hur det skulle bli med vädret och på rapporter om 2 bränder som senare till och med blev 4 i Ystad under natten. Nu har de gripit Gryningspyromanen igen, men man väntar bara på nyheter om att han har släppts igen. Polisen har ju inte ens råd att bevaka honom!!!

Framåt morgonen då jag vanligtvis brukar gå upp för att gå till tåget och ta mig till skolan hade jag bestämt mig, jag tänkte skita i att ens försöka ta mig dit eftersom snöovädret som hade börjat på kvällen skulle bli sämre framåt eftermiddagen och strandsatt i Tomelilla hade jag ingen lust att bli.
Jag har en katt att ta hand om och honom lämnar jag ogärna mer än ett dygn ensam hemma. Dels för att han behöver vatten och mat, dels för att han verkar ha en förmåga att bli orolig. Jag bor på 3:e våningen och ibland när jag är på bottenvåningen kan jag höra honom sitta och kalla på mig bakom dörren plus att när jag kommer hem så sitter han alltid vid dörren och vill lukta på min hand innan jag går in.

Hursomhelst ringde jag alltså till plugget men jag fick inte tag i någon av lärarna, men när jag hade avslutat samtalet så hade en av lärarna ringt och talat in ett meddelande om att hon tyckte att jag skulle stanna hemma eftersom det såg ut som om ingen av lärarna heller skulle kunna ta sig till skolan, jag lydde den uppmaningen med glädje men har ändå varit ute lite för vissa ärenden och ut behövde jag nog komma för snön har en förmåga att få mig att känna mig instängd och det är ingen trevlig upplevelse! Jag tror inte att jag behöver säga mer om det utan låter fotona tala för sig själv.
För övrigt hänger snö oroväckande långt ut över vissa hustak och så finns det en del giganstiska monsteristappar jag har sett sådana som jag tror är över 1 meter som inte heller ser särskilt skrattretande ut om de skulle falla ner på någon.

Hur det blir med skolan imorgon får jag se, jag slutar kvart i 12 imorgon men är tågen och bussarna allt för försenade får jag nog ringa och säga att jag inte kommer.
Fönstret tidigt i morse. Under fönstret
har jag en soffa där jag brukar sova för att
kunna se på teve tills jag somnar...om det funkar

Fönstret i eftermiddags.
Fönstret nu ikväll.

Instängd